2009. okt. 16.

Volt már olyan érzésed, ha régi könyveket láttál? Tudod, olyan megdermedsz, és csak csodálni tudod. Annyit rágtam már magam ezen, hogy mit is jelent a könyv. Egy könyv, nyomtatott lapok összefűzve, borítóval. Engem elvarázsol. Néha vadászatot indítok a bookline-on. Jaj annyi mindent kinéztem már magamnak, de hát a világ legnagyobb fizetése sem lenne elég, hogy kielégítse a vágyat, csak megérinthessem egyszer a kiválasztott kötetet.


Mikor behozta Hargittay tanárúr azt a gyönyörű kódexet, amiben keresni kellett, vagy mikor beléptünk az ősnyomtatványokkal és kódexekkel teli szobába. Hmm, Istenem mit meg nem adnék, ha egyszer nekem is lenne egy ilyen szobám, ahol a múlt néz rám minden falról, s nagy szellemi magasságokba emel...


Anett, Te biztos megérted... :)




2009. okt. 15.

kifújt gondolat

Fúj a szél. Csukva minden ablak, legjobb szigetelés, de mégis húsbahatol. Vagy csak bent is fúj a szél. Belül. Legbelül csak kóborolok álmatagon, nemis, inkább kihűlve, mint valami szellem, várom, hogy jöjjön valaki. Már nem is várok, csak létezem, le-le esik a maszkom. Pillanatnyi indulat lehet. Minden élet akiben van még, s körülöttem motoszkál, inkább szalad. Új utakon jár, a kijelöltön, melyre én is annyira vágyom, s ki tudja eljön e valaha, vagy csak álom lesz ez is.
S ha álmodunk, az valóra válik...- hallom mindenünnen, de most a kétkedés letört egy időre tán, vagy örökre, nem tudom.
Talpra állva elbotlom az emberek között. Én magamnak semmit soha, másoknak talán volna kissebb titka, nekem ez jutott, tudatlan világ. Nem akarok szembenézni avval mit ajánlsz ez nem én vagyok, kit látsz, csak árnya önmagamnak, ki megmaradt az a darab. A többit kicsalták, aztán osztogattam. S most, hogy újra visszakaptam, egy másik testben kölcsönféleképpen, félek, hogy elmarad, mert nem tudom mit adhatok, s azt sem értem, némán mit kíván.

2009. okt. 2.

...

Miért mindig minden az én hibám, mikor Széchenyi irigyelte szarvas hibákat vét egy pár ember?
Emiatt pedig mindenki más hátráltatva van.
Péntek van és ezért nem lehet senkivel értelmesen komunikálni?
Dehát kéremszépen minden nap péntek van? Vagy mi a fene, új vírus jelent meg a H1Nbunkó névvel?
Áh. Nem érdemes idegeskedni, meg nem is akarok, de mikor már én vagyok hülyének titulálva mert más valaki saras az már nagyon nem tetszik.

Az vigasztal, hogy suhanhatok kedvesemhez mihelyt vége az őrület hetének. Aztán vár a kedves kis szobám, amit át akarunk rendezni Bogival. Nem is említettem még, hogy újra kolis vagyok, és a régi szobatársammal új szobába költöztünk, amiből nagyon szép kilátás nyílik.