2009. febr. 1.

Gondolatok papíron

Mit is jelent a hazafiság?
Hinni egy eszmében, kitartani mellette egy életen át, sőt akár magunkat is feláldozni érte.
De mi a szerepe ebben a Nőnek?
Isten, Haza, Család. Mi rejlik e hármasságban?
Mi a szerepe a mai nőnek úgy általában?
Régóta foglalkoztatnak ezek a kérdések, gyakran elmélkedem rajtuk. Rajzolódó válaszaimat úgy gondoltam ideje lenne papírra vetni, mintegy útmutató gyanánt, akár magam részére is.
Lassanként külön-külön bejegyzéseket fogok szentelni ezen gondolatoknak.

Mennyire irigylem őseinket, akik ismerték az alapvető emberi értékeket; akiket beleneveltek a hazaszeretetbe.

Ebben a mai fejetlen világban ezer kísértés között nagyon nehéz megtalálni a helyes utat. Mikor pedig nagy nehezen ráállnánk, jönnek a múlt hibái és felkeverik az egész életet. Sajnos magam részéről hajlamos vagyok ismételni a hibáimat.
Pedig egy új élethez át kell tekinteni a múltunkat, át kell értékelni minden addigi tettet, és le kell zárni mindent. Legfőképpen érzelmileg. Nehéz feladat, de a jövő kompromisszumai megkövetelik.
Ugyanakkor nem elég a "tiszta lap".
Sok önképzés és ismeret szerzés szükséges ahhoz, hogy sosem inogjunk meg. Szinte mindent, amit a régiek az anyatejjel szívtak magukba, saját magunknak kell megtanulnunk. Ez pedig még akkor is iszonyatosan nehéz, ha nincsen teljesen magára utalva az ember(lánya).

Pár hete teljes elkeseredettséggel fordultam egy jóbaráthoz. Azt mondta: Rendet kell tenni. Életünkben, lelkünkben, gondolatainkban. Azt hiszem ez a kulcs szó. Rend
Rend és összhang.

Nincsenek megjegyzések: